O tots immunitzats o tots en perill

La vacunació massiva avança a pasos gegantins. Pero o és universal o no resoldrà el problema.

Demà estic citat per vacunar-me a les 11.49 a una dependència adjunta al meu CAP de capçalera. Arribaré a les 11.47 per tal de seguir el ritme trepidant que ex punxa per combatre la pandèmia a milers de persones cada dia. Es pot criticar i és normal que així sigui la gestió de la pandèmia per part de les administracions autonòmiques o nacionals.

Però l’esforç de tanta gent, que no tenen res a veure amb els governs, els sanitaris, els distribuïdors de les diferents vacunes, la dedicació dels que avisen per mòbil als que s’han de vacunar, el canvi de seus… tot això està molt ben fet. És bo dir-ho i enaltir-lo.

No és gens fàcil gestionar una vacunació massiva. No sé d’on venen les vacunes. La nacionalitat no té res a veure amb l’urgència de la neutralització de la pandèmia. Quan la vacuna sigui universal i arribi a tots els humans, independentment d’on visquin o quin govern tinguin, s’haurà donat un gran pas.

Aquestes pugnes sobre si els britànics, americans o israelians son els campions de la vacuna son bastant absurdes. Fins que tot el planeta estigui immunitzat, aquestes lluites nacionalistes vacunacionals són del tot absurdes per no dir miserables.

A casa nostra, per exemple, si tots els que vivim i treballem aquí, també els que acaben d’arribar i treballen en feines agrícoles o domèstiques, no tenen el mateix accés a ser vacunats és una ximpleria. El coronavirus no té fronteres ètniques, culturals, geogràfiques o econòmiques. O ens immunitzem tots o tots seguirem en perill. També als que viuen a Etiòpia o Paraguai. O tots immunitzats o tots serem vulnerables.

  4 comentarios por “O tots immunitzats o tots en perill

 1. Si els que manen,aquí i arreu, treballessin tant com els sanitaris i tot el seu entorn…que bé aniríem!!

 2. CORONAVIRUS UNIVERSAL

  El virus és universal. Però hi ha nacionalistes espanyols que van a Abu Dhabi a vacunar-se aprofitant que visiten el seu pare, el campechano fugit.

  Però això no es pot investigar mitjançant una comissió parlamentària perquè el Govern ultranacionalista espanyol de Pedro Sánchez ho impideix. Un exemple d’estat progre i democràtic on tots els ciutadans són tractatsigual i son iguals davant la llei.

  Ah, be, la culpa és, sobretot, de Carles Puigdemont i dels sobiranistes catalans democràtics i pacìfics

 3. Martes y 13. Tan buen dia como otro para ser vacunado Sr. Foix. Cuanto antes. A mi me vacunan el Miercoles (dia del espectador) y 14.
  La labor de todo el personal «pencaire» en este tema efectivamente es sobresaliente.
  Ens en sortirem, entre tots i tots!

Comentarios cerrados.