Europa i la immigració

Giorgia Meloni, líder de Fratelli d’Italia i primera ministra, està en contra de la immigració que arriba a Itàlia. Son les tesis compartides per tots els partis d’extrema dreta a Europa

El rebuig al foraster és un element comú en tots els partits de la dreta extrema en les democràcies occidentals. Una de les cantarelles de Giorgia Meloni, la primera dona en encapçalar un govern italià, ha estat el rebuig a la immigració. A l’hora de formar el seu equip, però, ha suavitzat el seu discurs radical i ha proclamat que no s’apartaria d’Europa i que en la guerra d’Ucraïna estaria amb l’OTAN.

Però en el tema de la immigració no ha canviat de parer. A les tres setmanes de presidir el govern ha deixat desembarcar dos petits vaixells que transportaven nens, dones embarassades i gent gran. És difícil que una política que en campanya electoral es declarà «dona, mare, italiana i cristiana» no es mogués per la compassió en veure tantes persones que es juguen la vida per arribar a Europa fugint de la fam, la misèria, les persecucions i les guerres. Podran entrar els més vulnerables, en tot cas, però no pensa canviar la política de portes tancades als nouvinguts.

Els partits d’extrema dreta a pràcticament tots els països europeus guanyen molts vots advertint del perill del «gran reemplaçament», una teoria conspirativa que difon la idea que la població blanca y cristiana occidental està sent sistemàticament substituïda per pobles no europeus, especialment àrabs, berbers, llevantins i africans subsaharians.

Els pobles purs, afortunadament, no existeixen i tots som fills d’algun tipus de mestissatge que ve de prop o de lluny. Les societats multiculturals seran inevitables per la pressió humana que vindrà des d’Àfrica, un continent que projecta per l’any 2050 una població de 3.000 milions d’habitants, un 25 per cent de la població mundial, segons les prediccions de Nacions Unides. L’edat mitjana a l’Àfrica, avui, és de 20 anys.

França conviu amb el percentatge més alt d’immigració musulmana de tot Europa. L’alcalde de Londres és un pakistanès, fill d’un conductor d’autobusos, i el primer ministre és hindú i una de les persones més riques d’Anglaterra.

Potser és hora, de veritat, de plantejar-nos com resoldre aquesta situació tan complexa per evitar que el rebuig a l’estranger no promogui un augment del populisme, de la xenofòbia i de les desigualtats en el nostre món. Trobar respostes convincents a les pors ambientals en aquest àmbit és potser el problema més urgent que enfronta Europa.

Publicat a Catalunya Cristiana el 18 de novembre de 2022

 

  4 comentarios por “Europa i la immigració

 1. La realitat ens demostra, que els migrants cap a Europa, pagant a lesmafies molts diners, perque els portin, sobretot per mar.

  Com que els hi cobren molts diners, cuan arriben a qui queden en deuta ó els hi fan pagar mes diners, per varios motius, que els mafiosos alegan.

  Sobretot a les noies, doncs si nopoden pagar les obligen a prostituirse. Els hi donen drogues i les fan prostituir. Amb amenases a ellas ó a la seva familia.

  Fa pocs anys, varen dir per Tele, que una noia la feien prostituir, pero va poder escaparse i va declarar que era de Romania, que era doctora de medicina i exercia. Que se l’hi habian quedat el pasaport, tambe segrestat i obligada a prostituirse i entregar l’import dels diners. ect.

  Tenim ACTUALMENT MAFIES QUE PRACTICAN EL TRAFIC I COMERÇ D’ESCLAUS I ESCLAVES I NI ENS ENTEREM.

  Es la realitat i es pot comprobar.

 2. Que so faci mira,la Srta. Melloni,pues Itàlia es el país d’Europa amb la mes baixa natalitat i sinó es per l’inmigracio,pobre Itàlia.

 3. Estic d’acord.

  Roma llamaba barbaros a todos los pueblos, que no poseian, ni hablaban la lengua de Roma.

  Asi que llamaron barbaros, a un pueblo procedente de centro Europa, cruzo toda España de entonces, cruzó el estrecho de Gibraltar hasta entrar en Marruecos y se estableció en el Sahara ( español ), ect. En el idioma marroquie Arabe, les llaman Berbers.

  Hace años en Barcelona conocí a un hombre, de aspecto europeo, que vivia en Barcelona, tenía el pelo rubio y los hojos azules y me dijo que era berber ( Que no erá marroqui, sino berber y llanado » bereber » por los marroquies )

  Ahi lo dejo, pero consideré inprescindible corregir el entuerto y el error de llamarles Bereberes, cuando su origen es centroeuropeo.

  No todos son rubios igualmente, porque con los siglos pasados, se han ido cruzando con las mujeres marroquies y se ha produciendo el natural mestisaje.y el cambio correspondiente, pero su cerebro y su mentalidad europea sigue igual.

  Deducción, les llamamos berebers, pero es un error de ignorancia, del origen real, de esa gente, que no son Berebers.
  Son actualmente mestizos centro europess, llamados Barbaros por los romanos.

 4. A toda plana. Impecable y reflexivo articulo de nuestro anfitrion en Catalunya Cristiana con amplia mencion del mismo en la Editorial del ejemplar de esta semana.
  Todos somos hijos de algun tipo de mestizaje escribe el Sr. Foix. De acuerdo totalmente.

Comentarios cerrados.