La lluvia fina de la corrupción

Manuel Bustos, ex alcalde de Sabadell

Manuel Bustos, ex alcalde de Sabadell

La corrupción acampa en los territorios hispánicos. Es como una lluvia fina general que no excluye ningún espacio. Los casos que se encuentran en proceso judicial abarcan a todos los partidos y en todas las comunidades. Hoy se ha conocido una práctica de sobresueldos a 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya que habría sido diseñada por el ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que tuvo que dimitir por haber sido imputado.
Cuarenta y cuatro alcaldes de los principales partidos catalanes. Un total de 400.000 euros en sobresueldos se habrían distribuido en concepto de dietas o de desplazamientos. Muchos afectados han declarado que no eran conscientes de que era irregular. Otros han devuelto el dinero. Los socialistas los han consignado hasta que se aclaro el caso. Los de CiU se han retirado de la FMC. Los de ERC lo van a devolver y los de ICV también.
La corrupción aflora en Valencia, Madrid, Andalucía, en los partidos y en las instituciones. No va a desaparecer la corrupción. Lo más relevante ahora es que la justicia se mueve y actúa. En algunos casos con gran lentitud pero sin parar. Ha llegado a la infanta Cristina y a Urdangarin, a la UGT y gobierno de Andalucía, a muchos diputados del parlamento valenciano. También en el Parlament de Catalunya hay cinco imputados.
La justicia actúa. Como en la mayoría de países europeos. Y los responsables de irregularidades o delitos lo deben pagar de acuerdo a lo que prevean las leyes. Sin excepciones. Y que se devuelva el dinero como primera providencia. La corrupción frena el progreso y la libertad de los pueblos.

  17 comentarios por “La lluvia fina de la corrupción

  1. La causa de la corrupcio es la manca de valors i la causa de la manca de valors es las mamca de virtuts sobretot de la virtut cristiana de l’esperança.
    «mengem i bebem que demà morirem»….progres sense futur

    ..

  2. Sr. Foix:
    Aquest tema de la corrupció ho hem tractat ja diverses vegades en els seus articles i en els comentaris del bloc.

    Per no repetir-me pel que fa a reflexions fetes amb anterioritat la corrupció només acabarà quan hi hagi:

    a) Elecció dels jutges per concurs de mèrits, igualtat d’oportunitats i d’acord a la carrera judicial, i amb total independència dels partits polítics.

    b) Dotar el Poder Judicial dels mitjans humans, i materials per desenvolupar la seva funció de justícia universal i gratuïta.

    c) I els ciutadans tinguin(em) valors humans, ètics, i morals davant la picaresca, l’engany, la mentida, les trampes, la doble comptabilitat, l’amiguisme,…

    NO a la Corrupció, i NO als corruptors de guant blanc.

  3. Sr Foix: li proposo que pengem al Sr Bustos a la plaça cobrant entrada perquè no cal judici és culpable. Al costat farem un monument als patríotes Pujol, Sumarroca, Crespo, Millet, els de l’Associació de Municicipis, i tants d’altres que anem tapant.

  4. 5 de Juny 2014

    Caça de bruixes

    A risc de possar-me en camisa d’onze vares ,tinc l’impresió que amb tot aquest “affaire” de les dietes als alcaldes cobrades del FMC anem de cara a una caça de bruixes.ja en tenia prou la nostra tendre de mocràcia amb el despotisme il-lustrat de la “Partitocràcia” per anar ara a raure al populisme purità de la “Plataformacràcia”
    Les dietes declarades a la Hisenda Pública, per mi són prova de bona fe.
    Joan Martorell i Barberà
    Carretera de Terrassa 30
    08230MATADEPERA
    Telf 937870535
    DNI 39054045E

  5. Sr. Foix: Gracies senyor Foix, per la seva bondat i amabilitat al permetrens a tots els companys i companyes del seu foixblog, el poder respondre i opinar lliurement i respectuosament de temes diversos, que vostè mateix ens hi fa meditar.

    I reconec que, les opinions que vostè manifesta en els seus articles i les opinions i respostes dels companys i companyes del blog, em son vitals, necesaries i imprescindibles per ajudarme a meditar i esser objectiu i realista en la meva resposta i opinió.

    Moltes gracies a tots/totes.

      • Albert, Bartolomé i companys/es:
        Jo també faig meu el vostre comentari al respecte.
        Som com una família que sap parlar, dialogar, i escoltar-se i sempre amb respecte i amabilitat.
        Gràcies també al Sr. Foix que té oberts els comentaris del seu bloc i als companys/es que participeu.

  6. que pobre intento de disculpar la corrupción de la monarquía, igualandóla con los de la plebe!!

  7. Sr. Foix: » La lluvia fina de la corrupción. » ó » La pedregada de la corrupció. »

    Perque destruieix tota la collita.

    Com sempre dic : Corrupció, tolerancia, connivencia i prevaricació.

    Repeteixo una vegada mes, el que deia la senyora d’una plaça de Madrid: » A mi no me importa que los metan ó no los metan en la cárcel, pues lo que yo quiero es que devuelvan el dinero. »

    Els » Partits » han perdut el partit que jugaven. Cap Partit ens fa vibrar.

    • P.D. A … » Corrupció, tolerància, connivència, prevaricació i afegeixo també la paraula : SUBORN ( a funcionari públic ) cohecho.

  8. Cal no oblidar Oriol Pujol, Ajuntament de Torredembarra, o això no toca sr. Foix?

    • Aquest senyor hem provoca nàusees verdaderes cada vegada que apareix al parlament darrera d’algú que està parlant. No puc entendre la seva falta de dignidad…

  9. Senyor Foix, la justícia actua però molt poc a poc. Li menciono uns quants que vosté no ho fa. Gurtel, Palau, Barcenas, ITV, que no avancen com haurien de fer-ho. No se quan veurem com es resolen aquests casos que afecten a partits de govern, però es dubtòs que es faci justícia.

  10. Lo de lluvia fina es otra delikatessen de nuestro anfitrion que con toda elegancia nos describe lo que otros con menos tino y menos leidos consideramos que es una borrasca de tomo y lomo y una inundacion fecal de tres pares ya que ademas el sumidero esta que no da abasto.

  11. Sr.Foix: cuando empezó el diluvio universal decían que sólo eran cuatro gotas…después el agua se llevó todo por delante…

Comentarios cerrados.