La Diada més independentista

Centenars de milers de persones concentrades a la Meridiana en la Diada 2015

Centenars de milers de persones concentrades a la Meridiana en la Diada independentista 2015

S’ha viscut la Diada més independentista de les que s’han fet fins avui. Centenars de milers de catalans i catalanes, molta gent vinguda d’arreu del país, han respost a la crida de l’ANC i Òmnium per omplir la Meridiana.

La quarta concentració humana consecutiva, des de 2012, s’ha fet amb una precisió total. Molta gent ha hagut de treballar durant molts mesos per aconseguir que tot anés d’acord amb les previsions. Ha estat una festa cívica, familiar, tranquil·la que es pot considerar el primer acte electoral de la campanya que va començar ahir a la nit.

Comptar els participants és del tot imprecís. La guàrdia urbana parla de 1.400.000 i segurament les xifres s’aniran canviant depenent de qui les facilita. El fet és que hi havia menys de 400.000 persones que a la mateixa Diada de l’any passat, segons les estimacions oficials de la guàrdia urbana.

És indiscutible, però, que la concentració ha estat un gran èxit. El president de l’Assemblea, Jordi Sánchez, ha parlat que Catalunya marxa vers la república catalana. Si és electoralista o no, importa poc. En tot cas, tindrà conseqüències. El que no se sap és quines seran.

Després de l’èxit del dia cal esperar l’obertura de les urnes dintre de 16 dies per veure si les concentracions al carrer equivalen a la decisió personal de tots els votants el dia de les eleccions. Aquesta és la qüestió. En dues setmanes ho sabrem. Es pot recordar que el 2012 les expectatives eren molt altes. Però el partit d’Artur Mas va convocar amb 62 diputats i l’electorat només li’n va donar 50. La situació està molt oberta.

  46 comentarios por “La Diada més independentista

  1. Ahora hay muchos medios de informacion canales de tele radios diarios digitales hay variedad el que quiere ni Sr entera de las elecciones de veinte canales hablan en cuatro. Yo ayer hice un festvio normal, si vi camiseta y chinos vendiendo banderas pero vamos nada de agobio ambiental. Creo que se exagera un poco, Barcelona no es monotemática. Desayune enrique granados fui exposición Serrat y otra de Gil de Biedma ,comí Barceloneta hasta siete tarde y pille autobús semi vacío. Hay muchas ciudades siempre.

    • Me parece muy bien la opción que tomaste para pasar el dia francis. Afortunadamente somos libres para decirdir….al menos en esto.

      Mi opción fué la Meridiana… !!!

        • No las he leído francis…buscaré tiempo para leerlas, pero ni el uno ni el otro son santos de mi devoción…

          • Para mi ambos són demasiado mediáticos, demasiada TV3, demasiado del «mundillo»….prefiero otros escritores menos «estrellitas»…les he oído por radio y creo que hay mucha fachada…mucho jijiji,jajaja…no sé, quizá me equivoque i sea injusta con ellos…pero por radio al menos, no me gusta ninguna de los dos….demasiada tontería, demasiado sobrados los dos….

          • Son dos cosas diferentes, haz la prueba ( o no, como quieras), de Monzó :El millor dels mons y de Pàmies :Si menges una llimona sense fer ganyotes. Yo he leído casi toda la obra de los dos, de Monzó creo que me falta alguno.

    • A mi em sembla que l’article de la Sra. Coixet és més demagògic que no pas altra cosa. El pais que ella descriu, el pais que ella voldria, és el que volem tots.

      No crec que ni el Sr. Mas ni ningú altra, hagi perseguit, ni obligat, ni insultat a en francis per haber près la opció que va prendre de passar l’11 de setembre ben lluny de la Meridiana.

      Els altres catalans, que vostè diu, jo no ho diria, també disfruteu de la mateixa llibertat de prendre les opcions que més bé us semblin i per això el dia 27 tindreu , amb el vostre vot, la mateixa catagoria que tenim tots els catalans…..per això no té cap sentit autoanomenar-se «els altres catalans». El vot és igual per a tots…..la resta ès victimisme.

      • Discrepo molt amb vosté. Aquestes iniciatives que parlen dels catalans, si es fan, que em sembla molt bé, no haurien de tenir ni un euro de subvenció per que a «els altres catalans » no ens representen. La tv pública ha de donar la noticia evidentment pero no retransmetre en directe tot l’ acte x per què la reivindicació que comporta als «altres catalans» no es afecta i es fa molta propaganda al independentisme amb els diners de tots.
        Jo crec que la Coixet, clava el tema. No es perdi aquesta foto dels Sanfermines
        http://www.hotelespamplona.com/images/fotosanfermines.jpg

        • Olivia….estarà d’acord amb mi , que la TV1 també publica, fa exactament el mateix, però a l’ inrevés.
          Estem en igualtat de condicions.

      • No, a mi nadie me insulta, yo decía lo contrario, que no es una cosa unánime que cada uno hace lo que le da la gana, yo no noto la crispación en ningún lado, pero yo solo leo el foix blog y algún diario en diagonal, ni facebook ni twitter ni tele ni radio, yo vivo una vida muy física.

        • Fas molt bé.. !!. Tinc un company de feina com tu,…més desconectat impossible !!!…per no fer..ni vota !!!…tampoc Vots en Blanc, que és la teva opció francis…ell ni això….està convençut que tot és un engany…

          • Muy buena francis….Pirrón, primer filosofo escéptico……

            se ha puesto a reir !! aunque me dice que él sin duda es escéptico con el sistema, pero que eso no significa que sea apolítico….

          • Ya es que apolítico es casi imposible, si vives en sociedad ya eres político. Otra cosas es que no te creas a los profesionales del tema y sus discursos.

  2. Supongo que habrá pamplonicas a los que no les gustenos Sanfermines y callan mientras la fiesta se celebra. La penade muchos catalanes, como esos pamplonicas, nos hemos quedado sin dia de fiesta local, aunqueno me importa demasiado. En una sociedad plural las fiestas son mas que locales o lo son mucho menos… con los intimos o correligionarios.

  3. Hay una potente entrevista a López Tena de Guillem Martinez. Facde encontrar. Es un poco dura para el entusiasta del proceso, que nadie se amargue la mañana de sábado. Saludos.

  4. Com vostè sap perfectament, Sr. Foix, «Junts pel sí» no és únicament el Sr. Mas, per això no entenc aquest final del seu article, quan diu que el Sr. Mas va perdre 12 diputats l’any 2012.
    Veig que vol donar una informació esbiaixada i parcial (no sé amb quines intencions). Vostè sap perfectament que el conjunt de forces independentistes el 2012 va pujar fins a 74 diputats (50 de CIU, 21 de ERC i 3 CUP). Entenc que un periodista objectiu com vostè hauria d’informar amb més rigor i no parcialment (no sé amb quines intencions)

  5. El discurs del Sr. Mas es, fins a cert punt, contradictori o paral·lel, si es vol, amb el del Sr. Jordi Sanchez.

    • Salvador de Lleida, No l’estem atacant pas gens, lluny d’aixo, sino que l’estem afaborin. Escolta, doncs el que éll va dir i entreveurás que en realitat afavoreix i buscar el dialeg.

      • P.D. Suposo, Salvador, que ja has vist que el Sr. No dialogant es el Sr. PP i tambe el R. i tambe el erre que erre. I no pas el… Mas. Que si que es dialogant. Si et plau, repassa el tema un altre cop i entreveuras la veritat de que no l’ataquem pas.

        • Albert ya sabes que en este Blog siempre ha imperado la educación y el respeto a las opiniones ajenas…las tuyas son siempre un ejemplo, pero como bien dices hay que leerlas…después que Bill Clinton dijo aquella frase, que ha tenido tantos imitadores, de «Es la economia estúpidos», creo que tuvo que oir a su mujer Hillary decirle algo así como, «» Es Monica Lewinsky estúpido»»…a veces ciertas frases ingeniosas se vuelven contra quien las dice…

      • Per Deixar clar el meu comentari:
        Senyors del PP, PSOE, CIUTADANS, PODEMOS ETC..
        Pareu d´atacar Artur Mas.
        Es el poble ¡ESTUPIDS!

  6. Sr.Foix: el tono de la intervención del president Mas ha sido otro, tal vez sea una impresión personal, pero he visto cierto cambio…

    • Sr. Foix : BartoloméC, tiene razón. Por sus palabras y maneras, Mas, deja deducir que en realidad quiere una solución dialogada y pactada, que satisfaga tanto a los unos como a los otros.

      Es decir tanto a los catalano parlantes como a los castellano hablantes.

      En España la lengua castellano-española es sagrada, pero en Cataluña la lengua catalana es tambié sagrada junto con la castellano-española que es totalmente respetada y además querida como la catalana. De España y en algunos espacios no podemos decir lo mismo.

      Y la solución pactada pasa por la solución definitiva de un acuerdo fiscal, satisfactorio y totalmente equilibrado y justo. No como ahora que entregamos 25 y recibimos solo 6.

      En este sentido el problema real de Cataluña, es el mismo que todas las demás zonas industriales, productivas y cotizantes de España.

      Todo lo que no sea estas soluciones dialogadas, pactadas y respetadas,…nos lleva sin remedio, a la gran manifestación multitudinaria, de ayer día 11 Septiembre del 2015

      Al buen entendedor…

      • P.D. El Sr. No dialogante…no ve 3 en un burro. Y sigue diciendo…» Pita, pita que como no te apartes tu…»…El Sr. Don R, sigue erre que erre. Es él que nos lleva al callejon sin salida…tanto para él como para todos los demás castellano españoles e incluidos también a todos los catalano-castellano-españoles. Si en realidad…no dialoga… es preferible que se vaya.

        Al buen entendedor…

        • Personalmente pienso que esta actitud de Más le favorece en las elecciones. En cambio la actitud de Rajoy…de no enfrentarse a la realidad que vive España y en especial Cataluña…y no dialogar de verdad y con ganas de emplear el talento para hallar una solución…Que si lahay…Pero el Sr.PP…no quiere verla …ó no quiere simplemente.

          Y este NO DIALOGAR con talento, ganas, generosidad y comprensión de la realidad…en realidad LE HARÁ PERDER las elecciones.

          • Y atención…el Sr. PP…ahora ya ha hecho tarde…para ser creido ó enmendar…Son demasiadas faltas de atención…al clamor ciudadano…ect. Ya no es creido…ect.

            Al buen entendedor…

  7. Sr Foix: Només amb el voluntariat es pot aconseguir una organització tan bona. No són els polítics qui ho han fet possible, és la societat civil, la gent del carrer que quan es mobilitza no té aturador. Que n’ aprenguin els qui manen!

Comentarios cerrados.