Una campaña electoral muy fea

Donald Trump desprestigia la política y a Estados Unidos

Donald Trump desprestigia la política y a Estados Unidos

La campaña electoral norteamericana se ha puesto fea y desagradable. Probablemente nunca había caído en el ámbito procaz en el que la ha situado Donald Trump. Todo vale. Las mentiras, las suposiciones, las acusaciones gratuitas.

En su campaña ha dicho que Barack Obama ha fundado el Estado Islámico, ha dicho que si gana meterá a Hillary Clinton a la cárcel, que un juez federal no puede ejercer porque su padre era mexicano y otros desprecios hacia minorías, mujeres, soldados capturados como rehenes… La última acusación es que la campaña está adulterada porque va once puntos por debajo de Clinton en las encuestas. En otros países unas elecciones tan rabiosas y tan cargadas de mentiras provocarían violencia después del día del escrutinio.

En Estados Unidos no es probable que esto ocurra porque las instituciones funcionan, con sus balances y contra balances, incluso al margen de lo que se decida en Washington y en la Casa Blanca. Pero lo más sorprendente es cómo un personaje y una campaña como la de Trump pueda satisfacer a tantos millones de norteamericanos.

Una cuestión de fondo es que Trump representa lo más primitivo de la política. No ha sido nunca elegido ni ha tenido ningún cargo público. Ha hecho mucho dinero, eso sí, al margen del poder aunque, dicho sea de paso, ha dejado de pagar impuestos por valor de millones de dólares. Ha aprovechado los agujeros de la ley para burlar al fisco. Un fresco que ha cubierto con dólares todos los obstáculos que ha encontrado. Para muchos personifica lo más genuino del anti poder de Washington.

Lo más lamentable es el nivel de los debates entre Clinton y Trump. El país tiene mucho talento para que tenga que sufrir las excentricidades de un señor que ha agredido sexualmente a muchas mujeres que salen ahora para denunciarle y que tiene la pinta de un matón. No respeta a nadie. Muchos republicanos de prestigio le han abandonado. Pero tiene la calle, a los que piensan que Clinton representa el poder establecido y por eso cosecha tantas simpatías en zonas rurales, blancas y primarias.

Es un debate xenófobo que se vive también en Europa y que presagia tiempos convulsos en todo el mundo. Parece como si la racionalidad haya desaparecido de la política.

  8 comentarios por “Una campaña electoral muy fea

 1. Sr. Foix i companys i companyes del blog :

  Extracte del Resumen total : El que volen els essers humans, …afectats i contaminats…per la ludopatía de la corruptosis es el control total i absolut de la Caixa del Estat ó inclus la Caixa, d’altres Estats.

  No els inporta, pas si es a costa de sofriment, sang, suor i llagrimas de guerras, matanças, asesinats, miseria, fam, ect. ó esclavitsant a mil-lions de personas, segrestan-los i fent-los trevallar a la força, apallisant-los ó simplement la moderna esclavitut esta basada en pagar sous d’esclavit i dependencia.

  A Catalunya igualment, ( fa pocs segles i existeixen testimonis escrits)..que a altres nacions d’Europa i d’America, ect, s’han comprat i venut esclaus i esclaves d’altres nacions, inclus a travers de notari.

  Tot plegat …VERGONYA !!!…VERGONYA !!!…VERGONYA !!!… per el esser huma contaminat per la » cobdicia i la corruptosis «, ect. einclus per tots aquells que ho toleran i ho permeten ó ho han permes inclus amb la bendició Urbi et Orbi …incluida.

 2. Ara mateix guanyen per golejada els motius vergonyosos que no pas és els que podrien donar-nos un alè d’esperança…..

  Vau veure ahir el reportatge de Jordi Évole sobre el inmigrants ??…això si que és vergonyant…!!!…tot això , no són crims contra la humanitat ??…i qui serà jutjat per un genocidi d’aquestes magnituts..??…ningú !!

  Heu vist els correus que han sortit a la llum, sobre l’ informe que es va fer respecte de la sortida a borsa de Bankia ??…aquells correus eren una descripció exacta de tot el que ha passat. Se’n va fer cas omís….i ara tornaràn a governar els mateixos lladres…..i aquí ningú reacciona. Aquest país no té remei….

  Tal com deia i diu el nostre amic i company Albert :
  VERGONYA !! VERGONYA !! VERGONYA !!

  • A casa nostre, nomes ens faltaba els del …» Peix al cove «. Els catalans ens creiem que erem la hostia i tot plegat som com els demès.

   De fet es el propi ser huma ( i no pas els aprtits polítics ) el que, moltes vegades amb la seva cobdicia es contagia amb molta facilitat amb la » corruptosis » i la ludopatía d’adquirir riquesa i poder sense limits.

   A les hores es fan invisibles i continuan manant i disposant desde la sombra.
   Sempre tot a favor d’ells nomes.

   Mentrestant mil-lions de personas viuen totalment desamparades, sense cap ingreses, sense menjar, sense aigua, sense vivenda, ect. a devant de la indiferencia criminal dels poderosos panxacontents, frescales i tolerants.

   Soc conscient que em repeteixo, amb auest tema, pero es que no hi ha dret. Per aixo mateix, no puc evitar-ho

   Em sumo a tu Rosamaría i a tots els que vulgueu afegir-vos-hi.
   Amb el :
   VERGONYA !!!…VERGONYA !!!..VERGONYA !!!…

   • VERGONYA !!!…VERGONYA !!!..VERGONYA !!!…VERGONYA !!!…VERGONYA !!!..VERGONYA !!!…VERGONYA !!!…VERGONYA !!!..VERGONYA !!!…VERGONYA !!!…VERGONYA !!!..VERGONYA !!!…

 3. Sr.Foix: después de tanto descoloque de engaños y trapicheos sexuales no es de extrañar que la campaña esté adulterada…no se ha hablado de otra cosa…menudo nivelazo…

 4. Sr. Foix : No coneixem aquest especimen, pero si les declaracions que fa.
  Aquest individu apel-la a la ment mes primitiva del esser huma.

  I pel que es veu els humans que no tenen criteri de convivencia, respecta i tolerancia cap els seus germans humans, l’escolten envadalits i el creuen.

  Podriem dir com fan els altres essers humans que es creuen les mentides del terrorisme basat amb les seves creencies amb Deu.

  Em quedo amb l’ultim paragraf del seu article, perque defineix amb clarividencia, tot el que passa i anem en cami de que passi.

  La Olivia Sola, ens recorda temps passats, molt greus per a la humanitat, al pas que, amb molt bona intenció, ens aconssella i ens indica com hauriem d’actuar socialment, convivencialment i políticament.

  Per la meva part i vist el comportament dels citats especimens i els seus seguidors sense criteri, similars al llarg de la histora de la humanitat, elmeu presentiment es el de que, acabarem anan directes cap a una tercera gran guerra mondial. I nomes desprès de la destrucció a gran escala, es cuan vindrán les ments sabies i ens salvaran durant uns anys. Perque a les hores serán acceptats per tothom, degut a el sofriment viscut.

  Fins que una nova generació d’especiments i els seus seguidors…tornin a repetir i començar de nou els seu comportament criminal i destructiu.

 5. Efectivament !! Aquest panorama recorda époques passades de misèries de la humanitat a gran escala. Només ens en sortirem aspirant a ser feliços amb les coses més bàsiques per a tots. Una enorme responsabilitat pels polítics a tots els nivells. No hi ha països, no hi ha fronteres…hem de simplificar la relació de les persones. L’únic q ens salvará és l educació, la cultura i la reflexió comunitària a través dels gran mitjans de comunicació. No pot ser una economia mundial basada en el consum, en la competitivitat i en la especulació.
  L’home es capaç de moltes i grans coses però s’han d’establir prioritats i això a gran escala nomès es pot fer des de la política. Qué difícil! I mès si perdem el temps en qüestions banals.

Comentarios cerrados.