Ada Colau, alcaldessa, malgrat ella.

Ada Colau serà alcaldessa per l’acció de suport indirecte però imprescindible de Manuel Valls. Tindrà la majoria suficient.

Si Ada Colau continua d’alcaldessa de Barcelona resultarà que ho serà malgrat que els que la confirmaran en el càrrec són els mateixos que van fer mans i mànegues per fer fora Colau de l’alcaldia. Són coses de la política, diran molts. O de la falta de política, pensaran d’altres.

Colau serà alcaldessa perquè Manuel Valls li ha ofert, diu que de franc, els vots imprescindibles per obtenir la majoria que es situa en els 21 regidors. Són les regles del joc que s’han aplicat amb total normalitat al Parlament on Ciutadans és la primera força política però no ha estat capaç d’obtenir una majoria per tal d’elegir el president.

Però la decisió de Valls em sembla que va més enllà i demostra que les divisions a Catalunya, i també a Barcelona, no són entre dreta i esquerra, entre rics i pobres, entre Sarrià Sant Gervasi i Nou Barris. La ratlla que divideix es l’independentisme. Penso que Valls l’interessa més aviat poc si l’alcalde és Ernest Maragall o Ada Colau. Ell no proposava un programa semblant als Comuns o a l’ERC de Maragall. Valls era una derivada en clau espanyola, o millor dit, en clau independentista.

S’ha inclinat pel mal menor, segons els seus plantejaments. I potser ha interpretat el pensament de molts dels seus votants que prefereixen una alternativa esquerrana que una opció independentista. La qüestió és que Barcelona no serà la capital de la república catalana que Ernest Maragall gairebé va proclamar la nit electoral. Ni tampoc serà la llàgrima precipitada d’Ada Colau que entregà a l’Ernest l’alcaldia. Fins que Miquel Iceta va dir al dia següent que l’independentisme no era majoritari a la ciutat de Barcelona. El discurs i les estratègies canviaren.

Barcelona no tindrà un alcalde independentista perquè la majoria de barcelonins no són independentistes. És així de senzill. La democràcia té aquestes coses inescrutables. Potser un dia serà d’una altra manera. Però la nit en que Ernest Maragall es va autoproclamar alcalde de la capital de la república catalana, en aquell moment, ell no ho sabia, havia perdut l’alcaldia, malgrat haver estat el partit més votat amb una diferència d’uns cinc mil vots.

És difícil detectar els corrents de fons de la política o de la història. Però sempre hi són. No es poden forçar les situacions. L’essència de la política, deia el primer ministre Macmillan, és el timing, el calendari, el fer les coses al seu moment oportú, ni abans ni després. Potser s’ha volgut corre massa.

  12 comentarios por “Ada Colau, alcaldessa, malgrat ella.

 1. Pues llega un punto que me importa poco o muy poco quien gobierne aqui y alli, no soy el unico viendo los comentarios. Cada vez somo mas que nuestro foco esta en lo que hacen los empresarios, los industriales, los emprendedores, que son los que crean valor y trabajo.Ahora solo falta que los medios de comunicación tambien lo vean y empiecen a ponerlos en su sitio….en la gestión del pais, que es lo que tocaria.

 2. LV menos guapa a la Sra. Colau en campaña le ha dicho de todo.
  Pasado el trance LV mira hacia otro lado.
  En el colmo del peloteo y del sonrojo el director de LV en la editorial de hoy domingo califica a Manuel Valls de politico «first class» (el entrecomillado es de Dn. Marius)
  Mas palante doble pagina para el preparado en el quinto aniversario de su ascension (por su gracia)
  En fin

 3. ER s’ha deixat perdre l’alcaldia. Un tripartit d’esquerres ha esta possible en altres ajuntaments, però Maragall volia que Barcelona fos la capital de la República Catalana i, per sort no és el que la majoria de barcelonins hem votat i per això no ho ha aconseguit.
  Molta sort ADA!!! La necessitaràs de veritat
  Qui no vulgui/sàpiga veure les coses bones que ha aportat la gestió dels Comuns a Barcelona allà ell.
  Salut a tots!!

 4. El Sr. Valls actua como un «mercenario político» pagado por el establishment para reconducir la política catalana. Però en Catalunya no tiene futuro.

  Los políticos del PSOE-PSC, estan anclados con las ideas políticas de antaño:. Inamovibles.
  Estos tendrian que promover un cambio en la política territorial de España: Ser valientes. Y no estan por la labor.

  La derecha»civilizada» ha desaparecido.

  La Sra. Colau y los Comuns, són un grupo de amigos-seguidores, que ni ellos saben cual es su lugar. Por muy habil y embaucadora que sea la Sra.Colau, se le ha visto el plumero.

  Y asi…..el independentismo no disminuirá.

  Hay una crisis económica brutal. La corrupción no está controlada. Y los Ciudadanos estamos hartos de los políticos….de aquį, de allá y de más allá.

 5. Era evidente, pero estic prou emprenyat ahora con la consumacion de la gran cag.Ada.

  Ni disimulan con programas express para los primeros cien dias ni nada que se le parezca. Postureo, partitocracia y corrupcion.

  Nos dan un placebo de vez en cuando en forma de posibilidad de ir a votar. Asi evitan lo que tarde o temprano vendra. Una purga general de tres pares.

  Estoy harto. Puede que se me pase, pero ahora mismo empiezo un ayuno de voto radical.

  Que no cuenten conmigo.

 6. Los politicos se estan cargando la economia de la ciudad de Barcelona. Las tiendas estan en crisis, la venta de viviendas se ha estancado….. Este ayuntamiento lo ha paralizado todo. Obtener un permiso o licencia para cualquier actividad es un largo,costoso y cada vez mas complicado proceso.
  Eso si, las calles se estan llenando de vendedores ambulantes y de fiestas con barbacoas.
  Cada vez hay mas inseguridad…..
  Y asi, cada vez peor…. Tiemblo solo al pensar que hemos de seguir 4 largos años mas.
  Ciutat Vella cada vez esta mas degradada y la Sra. Colau poco o nada ha hecho por el barrio… Y ha vuelto a ganar.
  No lo entiendo….. Debe ser que tiene una imagen de mujer que ayuda a los desfavorecidos, y eso vende.
  Me gustaria que alguien me contase que ha hecho esta señora para que vuelva a ser alcaldesa.

  • Cag_Ada Bet.

   Resistiremos aun y entre la burocracia y la corrupcion que conlleva.
   Resistiremos aun entre ineptos e ignorantes descreidos.

   Pero aixo si, acabarem fets caldo.

 7. Si algo tengo claro que Barcelona, esta donde esta gracias a los Empresarios, industriales, hoteleros, a los emprendedores que trabajan de sol a sol, intentando que no les influya el frentismo politico actual. Las estrategias politicas a largo plazo para Barcelona estamos viendo quien las impulsa y estamos viendo quienes marean la perdiz con otros temas agonicos.

 8. Bon día, Sr. Foix;

  A ón comença i ón acaba l´interés per la «pela»? Estic far de sentir diferents versións sobre el que han votat els ciutadans. Tots el patits ho manegen al seu interés.» Vergonya senyors, » que deixin de pensar en la poltrona i en els calés; els votans es mereixen un altre respecte…. Ara, ven pensat, la política en una bona feina per a guanyar-se la vida.. una rentable manera per a solucinar-se l´ estatus quo, sense fer gaire… Total: » aigua pasada no mou molí», i » donde digo Digo, digo Diego» VAE VICTIS!!. Moltes gràcies

 9. Han logrado que no me satisfaga ninguna opcion.
  Barcelona se merece personas y alternativas de mas categoria, de mayor envergadura.
  No me creo que Ada Colau sea la marca blanca del 155, al igual que tampoco me creo que un Maragall Mira sea independentista.
  Tot plegat es molt depriment

 10. La jugada de la unió de Ciutadans, Comuns i PSC es : Pan para hoy y hambre para mañana.

  Els ideòlegs que ho han decidit tenen una mirada a curt plaç

  Aquest no és el camí…..

Comentarios cerrados.