Koeman, la voz más escuchada

En medio de la interinidad, Koeman es hoy la voz más autorizada del Barça para que el club recupere el ánimo.

Ronald Koeman es la única voz que resuena en la interinidad que atraviesa el Barça. El presidente de la gestora, Carles Tusquets , ha de limitarse a gestionar el trámite hasta el 20 de enero y que sea la próxima Junta la que tome las decisiones oportunas.

Leo Messi está incómodo y pasea sus dudas por los estadios sobre si agota su vida deportiva en el Barça o busca otros horizontes lejanos, con Neymar o sin él, para rematar su prodigiosa carrera. Sea cual fuere el desenlace su figura quedará esculpida, imborrable, en los mejores años de la historia del club. Sus títulos y sus goles serán visionados por las futuras generaciones.

Koeman confía en sus indiscutibles habilidades pero en los últimos meses el equipo no puede adaptarse a él tapando el impulso de jóvenes jugadores que están pidiendo paso. Hay talento pero se encuentra en modo no combativo. La Liga se ha complicado y puede que el objetivo acabe siendo clasificarse para jugar la Champions.

Hoy se decidirá el primero de grupo con la Juventus para pasar a octavos. El éxito en Europa contrasta con los apuros en la Liga. Será interesante comprobar hoy si el comienzo de temporada puede reconducirse. Los precandidatos Laporta, Font, Freixa, Rousaud y demás poco pueden decir al respecto. Es Koeman quien tiene la palabra y el responsable accidental de la marcha deportiva del club. Y habla claro y sin complejos. El próximo presidente tendrá que preocuparse por la viabilidad económica de la entidad, por el estado físico del Camp Nou y por el reinicio de la arquitectura deportiva del club.

Publicado en Mundo Deportivo el 8 de diciembre de 2020

  5 comentarios por “Koeman, la voz más escuchada

  1. Con el malísimo resultado de hoy, se pone muy feo el futuro tanto en la Champions como en la Liga y queda todavía bastante tiempo para terminar la temporada.

  2. Hoy la cosa (tampoco) no ha chutado. Contra rivales de entidad el mes que un club se desinfla.
    Sr. Foix, yo creo que la voz mas escuchada es la que no se oye por los medios. Y esta bastante mosca.

  3. En Koeman s’ha ficat en un bon embolic. Es un futbolista prestigiós pero com a tècnic no ha fet res destacable i recorda a VanGaal per la seva manca de cintura (això ja li passava quan jugava) i també per la seva habilitat per fer jugar joves talents.
    En un club en el que el president de la gestora no para de dir disbarats, ell posa una mica de seny en la disbauxa que impera a l’entitat.
    Ni de llunys se’l pot culpar de res, s’ha trobat el que s’ha trobat i prou fa aguantant el tipus. Però no el veig com a futur entrenador d’un gran Barça.
    Què vinguin aviat les eleccions i esperem que portin una junta amb forces renovades i ganes d’arreglar la difícil situació.

  4. EL BARÇA HA D’OFERIR EL CAMP NOU A KOSOVO CONTRA ESPANYA

    1. El Futbol Club Barcelona de Koeman és ara molt més d’actualitat perquè hauria d’oferir el Camp Nou a Kosovo contra Espanya en el partit que ambdues seleccions han de jugar per classificar-se per al Mundial de Qatar.

    2. El gest del Barça, com equip més representatiu de Catalunya i que és més que un club, tindria a tot el món un alt sentit esportiu, cívic, pacificador. Cal tenint en compte que el règim espanyol és un dels pocs règims que no reconeix Kosovo com estat independent. No el reconeix de la mateixa manera que s’oposa a la independència de Catalunya.

    3. La postura espanyola es inconstitucional. Viola els articles 10.2 i 96.1 de la Constitució. Article 10.2 sobre drets i deures fonamentals: “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre les mateixes matèries ratificades per Espanya”. Article 96.1 sobre l’elaboració de les lleis: “Els tractats internacionals vàlidament celebrats, un cop publicats oficialment a Espanya, formaran part de l’ordenament intern”.

    4. La Declaració Universal dels Drets Humans (aprovada per Nacions Unides el 10/12/1948) estableix: “La voluntat del poble és el fonament de l’autoritat dels poders públics” (Article 21.3).

    5. El Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (Nova York, 19/12/1966) estableix: “La Carta de les Nacions Unides imposa als Estats l’obligació de promoure el respecte universal i efectiu dels drets i de les llibertats humanes” (Preàmbul). “Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació. En virtut d’aquest dret estableixen lliurement la seva condició política proveeixen alhora el seu desenvolupament econòmic, social i cultural” (Article 1.1). “Els Estats parts en el present Pacte, promouran l’exercici del dret de lliure determinació i respectaran aquest dret de conformitat amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides (Article 1.3). “Cada Estat part es compromet a adoptar, segons els seus procediments constitucionals i a les disposicions del present Pacte, les mesures oportunes per dictar les disposicions legislatives o d’una altre caràcter que fossin necessàries per fer efectius els drets reconeguts en el present Pacte i que no estiguessin ja garantits per disposicions legislatives o d’un altre caràcter” (Article 2.2).

    6. El dret d’autodeterminació consta en la Constitució i en el BOE (1977 / 10733) i està plenament vigent. El mandat constitucional sobre el dret d’autodeterminació obliga a tothom. Rei, campechano fugat, Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, Congrés, Senat, Exèrcit, militars retirats, els autodenominats constitucionalistes (Psoe, Pp, Vox, Cs, Podemos) i sobiranistes catalans.

  5. Sr.Foix : Pienso que no falla Koeman, tampoco falla Messi, pero si falla el equipo. Pues esta verde y no va coordinado, es decir no actua en equipo aun. Esperan que Messi haga los goles. Pero no es Messi el que hace los goles, sino que se trata de que es todo el equipo el que hace los goles, cuando actuan coordinados todos juntos, incluido Messi. Que es el ejecutor final del gol del equipo.

    Messi está desanimado, porque el equipo no actua como un equipo.

Comentarios cerrados.