La División Azul y Hitler

Poster propagandístico de la División Azul

Poster propagandístico de la División Azul

Aunque los homenajes a la División Azul se hayan producido por la Guardia Civil desde el año 2003, es hora de terminar con esta práctica que avala la participación de Franco en la II Guerra Mundial al lado de la Alemania nazi.

No es “una reconciliación histórica” sino una vergüenza. Habría que estudiar aquel fenómeno desde el punto de vista de una ignominia política por parte del régimen que envió a decenas de miles de españoles al invierno de Rusia para luchar a lado de la Wehrmacht.

La Alemania de Hitler era un régimen totalitario que envió a millones de personas a los campos de exterminio, provocó una guerra en Europa que causó más de veinte millones de muertos, pretendía la hegemonía racial alemana sobre todo el continente y practicaba el odio y el exterminio a judíos, gitanos y otras razas menores o inferiores. Eliminaba a los discapacitados.

La Guardia Civil no puede honorar a quienes perpetraban estas perversidades y maldades. Sugiero la supresión de este homenaje cuanto antes. Por decencia y por dignidad.

  15 comentarios por “La División Azul y Hitler

  1. 17 de Maig 2013

    DIVISIÓN AZUL

    Situam-me en l’ambient de l’época (als meus 14 anys) veig als voluntaris de la “División Azul” com a combatens contra el Comunisme Internacional, no pas com a soldats de l’Exèrcit de Hitler., n’estic segur que pel Hitler no s’haurien mogut de casa
    Sortiem d’una Guerra Civil ,que, com diu un amic meu van guanyar els dolents i van perdre els pitjors, aquests anaven per engolir a España com ho feren després amb mitja Europa :un Estat Comunista.
    Peró no és hora d’homenantges… tampoc a favor dels “pitjors” i menys amb segones intencións per segar l’herba sota els peus dels catalans.
    Honestetat histórica…. per quan??
    JOAN MARTORELL I BARBERÀ
    Carretera de Terrassa 30
    08230 MATADEPERA
    Telf 937870535
    DNI39054045E

  2. El 17 d’Abril de l’any passat el Sr. Foix escrivia un article, aquí en el seu blog, sota el títol “ El Rey y el sentido del deber”. En la meva participació al blog vaig escriure:
    “ A Espanya, desprès de la mort de Franco, moltes de las persones que ens havíem jugat la vida lluitant contra la dictadura vam intentar obrir un gran debat sobre si era mes convenient la ruptura o la transició. El Rei, hereu del franquisme, i el seu delfí, el vicesecretari general del Movimiento Adolfo Suarez amb fortes vinculacions a la Falange i al Opus, van jugar molt be les seves cartes per mantenir en llocs de privilegi als col•laboradors del dictador. El debat ni tan sols es va produir. Els dirigents dels partits que havíem estat mes actius en la lluita contra la dictadura es van plegar immediatament als designis dels que havien manat.
    La transició ens va portar a un gran dèficit democràtic. Encara l’estan petin les generacions posteriors. Els demano perdo per la nostra covardia.
    Qui diu que sense la monarquia i sense part del continuisme que va suposar la transició no haguéssim viscut un període amb mes llibertat, mes convivència, i molt mes progrés.”
    Hem perdonareu que em repeteixi però les coses que passen en aquest país, no son tan inversemblants com semblen. Franco ja ens va avisar moltes vegades que ho deixaria tot lligat i ben lligat . Llegint l’article que avui escriu encertadament, encara que hi trobo a faltar un petit anàlisi històric, el nostra amfitrió, no crec que a ningú li pugui quedar cap dubte de que va complir la seva promesa.
    No ens van deixa triar si volíem o no una república, ens van imposar un Subirà que va jurar “ los principios del Movimiento Nacional davant del dictador” i que als dos o tres dies els representants (americans, alemanys, francesos…) d’aquest mon” lliure?” van legitimar sense cap escrúpol. Perquè el mon l”lliure i demòcrata” està sempre d’esquena al poble?.
    Algú ens hauria d’explicar que es va pactar a Suresnes , l’any 1974, entre la delegació franquista y un dirigent d’esquerres acabat d’escollir com a cap del seu partit , i que “casualment?” es va convertir, uns anys desprès, en president del Estat.
    Lo mes penós es que transcorreguts ja una pila d’anys, no hàgim sigut capaços de recuperar aquest dèficit democràtic. Quelcom fa olor de podrit en aquest país.

  3. Sr. Foix: Verdaderamente ocurren unas cosas y unos homenajes que son inverosimiles. ¿ Como es possible ? Despues de que murieran 50.000.000 de personas por culpa de unas personas que provocaron a quella 2ª guerra mundial. Además de los que murieron en España antes, durante y despues de la guerra incivil española.

  4. tot això és un granc cir i els espectadors que som nosaltres som prescindibles,com els treballadors d’una empresa.
    ja ho va dir fa molts anys en «los nuevos amos del mundo» en Ziegler,J.
    sempre ensopeguem en la mateixa pedra.

  5. Senyor Foix,

    La postura doctoral del ministre de l’interior, dins el parlament espanyol, es bastant ridícula. No sap qui va montar la destrucció de la campanya del President Mas, a les ultimes eleccions, pero si sap defensar als pronazis, tan de moda ultimament.
    Com diuen a Espanya «asi nos va».

  6. Doncs jo m’estimo més que es continuin fent aquestes bajanades antidemocràtiques.
    Com més millor… per nosaltres.
    Sr.Foix: que no ho veu encara de quina pasta estàn fets?
    Voler fer-los canviar no es ni bò ni dolent. Es inútil!
    I si no canvíen, ja sabem el que això suposa per Catalunya, no?
    O es que necessitem que ens facin un dibuix???
    L’ultranacionalisme de la Gran Castilla,únic nacionalisme autèntic que mai hagi existit a la península, amagat sota l’eufemisme del nom «españa», té gravat en el seu ADN la absoluta necessitat de dominar, munyir i castellanitzar als països del seu entorn.
    SEMPRE ha estat així, i així continuaràn.

    • generalizar y afirmar que un pueblo tiene en su «adn» cualidades peyorativas se llama racismo puro y duro. se puede discutir el injusto trato fiscal que recibe cataluña, que lo hay, o todo lo que tú quieras, pero zanjar una discusión porque según tú otro pueblo tiene en su «adn» no sé qué es un recurso racista. el siglo xx y todos sus errores veo que siguen plenamente vigentes. si para independizarnos hemos de recurrir a argumentos como el tuyo nos situamos a la altura del betún.

      • Home, David, no t’em posis estupendo.
        Això de l’ADN s’utilitza en sentit figurat fins i tot per a definir a una nissaga d’actors, d’empresaris, o de cuiners, i es en aquest sentit figurat en el que m’he volgut referir a la forma tradicional castellana d’exercir el poder, que es remunta a Felip II i al seu Duque de Alba, carnisser dels Països Baixos, com a mínim.
        Si alguna cosa no podem ser els catalans es racistes.
        Som mediterranis, comerciants, mariners, cosmopolites, oberts, mestissos, pluriculturals, multilingues, riallers, fills de mil llets i orgullosos de ser-ho.
        Si vols trobar racistes, busca precisament entre ells, entre els castellans i castellanitzats de la nostra pobre península. Son ells els que diuen que son descendents dels visigots.
        I t’ho diuen serios com un plat de faves, que ja té nassos la cosa.

  7. Sr.Foix: por desgracia nos estamos planteando cosas que deberían haber quedado claras hace casi cuarenta años, en estos momentos estamos viviendo la verdadera transición democrática…

  8. Cada dia surten temes mes horribles, jo no pensava que encara existís la Division Azul, i menys fer homenatges, tot plegat no es pot entendre, o si? Ja que encara existeix el Valle de los Caidos, quin horror…….

  9. Sr Foix:Lo primero que deberían hacer estos lumbreras sería estudiar historia.La ignorancia puede hacer mucho daño.

  10. La Delegada del gobierno ,quines atribucions i poder té a la practica?. Sempre m’ han semblat més un espia del gobierno de Madrid que un càrrec pont d’unió i d’entesa entre govern central i autonómic.

    Desconeixía que encara existís aquesta celebració. Com es que cap govern socialista no l’ ha anulat?. Del govern del Partit Popular ja no espero que ho faci.

  11. Encara tenim dubtes respecte de la naturalesa del personal que tenim davant ??….

    Encara veu possible el diàleg Sr, Foix ??…

    Calen més evidències encara que la única opció és la independencia ??….

  12. No nos merecemos esta delegada -así en minúscula- ni tampoco tendríamos que soportar ese cargo en Catalunya.
    Vamos como los cangrejos en cuanto al respeto a la Historia y a la convivencia.
    Han pedido excusas?

Comentarios cerrados.